Kaçış Sendromu

Yeni yeni duyulmaya başlayan kaçış belirtisi hastalığı, rehabilitasyonu olmayan hastalıklar sınıfında bulunmaktadır. Kaçış belirtisi belirtileri gözlemlendiği andan itibaren rehabilitasyon süreci başlatılmalıdır. Ters takdirde olayların ölümle sonuçlanması muhtemeldir.1960 yılında gözlemlenmiş ve tıp literatürüne Capillary Leak Syndrome ismi verilerek dahil olmuştur.

Kaçış belirtisi hastalığının neden ortaya çıktığına değin ilmi araştırmalar yapılsa da daha hastalığın neyden kaynaklandığı saptanamamıştır. Geçmişe baktığımızda bu rahatsızlığın çok nadir gözlemlendiğini ancak son zamanlarda kaçış belirtisi olaylarının ciddi oranda arttığını görüyoruz.

Kaçış belirtisi isimi verilen bu rahatsızlık damarlardan dışarıya sıvı kaçması neticesinde ortaya çıkmaktadır. Bu vaziyet tansiyonun ciddi oranda düşmesine ve bu duruma paralel olarak kan basıncının azalmasına kapı aralamaktadır. Alakalı belirtiler uzun müddet gözlemlendiğinde ise hasta şoka girer.

Kaçış belirtisi rahatsızlılığı hayat kalitesini ciddi oranda düşüren bir rahatsızlıktır. Hastalık ilerleyecek olursa bu rahatsızlık iç uzuvları da negatif etkilemektedir. Ansızın bire ortaya çıkan krizler neticesinde ölümcül durumların da ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. Kaçış belirtisi atakların oluşmasına kapı aralayan bir hastalıktır ve atakların ne vakit geleceği belli olmaz.

Ataklar arttığında kan içerisinde yer alan protein ve mineraller dışarıya sızmaya başlar ve bu durum uzuvların beslenemeyip işlevsel bozukluk göstermesine kapı aralamaktadır. Kimi bilim insanları bu hastalığın köpek pisliğinden dolayı ortaya çıktığını söylese de bunun bilimsel olarak ispat etmediğini belirtmek isteriz.

Kaçış belirtisi belirtileri aynı grip hastalığına benzemektedir. Grip belirtileri gözlemlendiği andan takriben bir gün sonra kaçış belirtisi atakları baş gösterir. Olan atakların büyük bölümü ölümcü olarak kabul edilmese de yapılan gözlemler neticesinde senede en az bir kez ölümcül atakların ortaya çıktığı belirlenmiştir.

Kaçış belirtisi rahatsızlığının iyileştirilemeyen bir rahatsızlık olmasının temel nedeni bedene hastalığa kapı aralayan mikrop girdiği andan itibaren bu hastalığın kronik hale gelmesidir. Kaçış belirtisi ileri boyutlara eriştiğinde öncelikle böbrekleri etkiler. Hastalığın tesirlerini azaltıcı istikamette tedbir alınmaması vaziyetinde böbrek yetmezliği ve böreklerin iflas etmesi gibi problemlerin ortaya çıktığı bilinmektedir.

Kaçış belirtisi belirtileri arasında mide bulantısı, baş dönmesi, bayılma, bacak ağrısı, halsizlik, karın ağrısı ve bulantı bulunmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu hastalığın rehabilitasyonu yoktur ancak krizlerin daha hafif geçirilmesi hesabına tedbirler alınabilir. Bu saydığımız belirtiler atakların yaklaştığı vakitlerde gözlemlenir. Ataklarını kolay bir şekilde atlatmak için kesinlikle doktor gözetiminde olmanızı tavsiye ederiz.

Yorum yapın